Nieuws

Een Bijzonder voorjaar, Proef het mee.

Dit voorjaar is voor de bijen goed begonnen, tijdens de fruitbomen bloei is er, naast het bestuiven van de bloesem, ook veel honing gehaald. Wij hebben nog nooit zo vroeg in het voorjaar honing geslingerd.

U kunt hier van mee profiteren, breng vrijdag 3 of zaterdag 4 mei uw eigen lege potten, emmer of bak en wij vullen deze, voor €8,00 per kilo, voor u af met de eerste honing van 2019. Deze actie geldt alleen deze dagen.Met 66 zonnepanelen is de Imkerij

ruimschoots Energie neutraal!

071D4EF6-900C-42AC-AA14-627686C9B44A

————————————————————————-Inmiddels onze opendagen gehad, met ongeveer 160 bezoekers waren het gezellige dagen. Naar aanleiding van deze dagen stond er in de Stentor en in de Schaapskooi een leuk verslag.

 

IMG_1550

 

 

IMG_1552

 

In  Hongarije draait de honingoogst weer op volle toeren, de eerste keer weer dit jaar.

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op bijen missie naar Sierra Leone

op 1 maart gaat Wilfred alsvrijwilliger voor 10 dagen naar Sierra Leone.

Hij is door PUM ( project uitzending managers) gevraagd voor een oriënterende missie naar het district Kenema, om te kijken wat er in de toekomst gedaan moet worden om via de bijen een inkomen te krijgen.

 image

Zwaar van de heidehoning

De brandweer van het leger was nodig om de bijenkar, zwaar van de heidehoning, vlot te trekken.  Inmiddels staat de kar thuis en is het oogsten begonnen.

 

Dit stond in de Stentor